Från soffan till sängen

Inatt somnade jag i soffan, det var allt annat än bekvämt när jag sedan vaknade mitt i natten i sned vinkel. Ryggen räddades genom en förflyttning från soffa till säng vid fyratiden, sedan dröjde det ett tag innan jag somnade igen. Två alvedon och en ipren senare så lyckades jag glömma att ryggen gjorde ont och fick två timmar till i sängen innan väckarklockan ringde. Jag drömde om julafton av någon anledning, jag firade inte ens jul 2021. Jag hoppas göra det i år, 2022 alltså. Det är ett bra tag kvar innan man skall ut i julhetsen och köpa julklappar. Innan dess skall det hinna bli vår, sommar och höst…

Märkligt att drömma om jul, jag kan inte hitta någon koppling alls och får nog skylla det på soffans inflytande innan dess. Eller blandningen av värktabletter, jag är lite känslig vad gäller det mesta. Det var ingen mysig dröm, det var nästan en mardröm trots det till synes gulliga temat ”julafton”. Inte så sorgset som detta, men nästan.

Jag längtar efter att resa, det var länge sedan jag var utomlands. Jag kollar en del på engelsk fotboll och funderar på att åka till England och se en United-match live i Manchester. Man kan hitta både biljetter till matchen, hotell och billigt flyg online, men jag vill inte köpa biljett fötr långt innan eftersom man inte vet hur Corona kommer påverka resor. Rysslands invasion av Ukraina borde inte påverka Englandsresor, men man vet aldrig. Läskigt är det iallafall.

Om det inte blir England och fotboll hoppas jag komma ut i Europa i sommar, antingen Spanien eller Grekland. Kanske Kroatien, där har jag aldrig varit. Man borde passat på innan det blev såpass populärt som det blivit de senare åren (innan Corona då), då var det mycket billigare än nu.